Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@22:03:24 GMT

گزارشی از صفر تا ۱۰۰ تولید شاهین در سایپا

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۲۵۰۹

گزارشی از صفر تا ۱۰۰ تولید شاهین در سایپا

شاهین فعلاً پرچمدار سبد محصولات سایپا است؛ سدانی جمع‌و‌جور که قرار است نسخه کراس‌اوور آن با نام آریا در سال جدید وارد بازار شود. وب‌سایت خودروبانک اخیراً به سراغ خط تولید شاهین رفته و از اولین تا آخرین مرحله خط تولید را در قاب عکس به تصویر کشیده است.

به گزارش هفت صبح؛ البته فعلاً سایپا شاهین با رنگ سفید ساخته می‌شود و هنوز خبری از آن با رنگ‌های دیگر همچون مشکی، نقره‌ای و خاکستری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر خودرو به طور متوسط از ۶ تا ۱۴ هزار قطعه تشکیل شده است. خودروساز پس از تامین قطعات، آن‌ها را در شش سالن مونتاژ می‌کند و فرآیند تطبیق و هماهنگی قطعات را انجام می‌دهد.

سالن پرسکاری

معمولا بدنه خودرو از تعدادی ورق فرم داده شده به همراه پروفیل‌های تقویتی تشکیل شده است. هر یک از این قطعات توسط قالب‌های سنبه ماتریس و با استفاده از دستگاه‌های پرس هیدرولیکی تولید شده است؛ بنابراین در هر کمپانی خودروسازی، یک سالن پرسکاری الزاما وجود دارد که بدنه خودرو در آن تولید می‌شود.

سالن بدنه‌سازی

در این مرحله باید قطعات تولیده شده در سالن پرسکاری، به یکدیگر متصل شوند و بدنه خودرو را شکل دهند. برای این منظور ابتدا ضرورت دارد که قطعات را در داخل فیکسچر قرار دهند تا موقعیت نسبی آن‌ها تنظیم شده و سپس جوش شوند. بدین ترتیب قطعاتی همچون کف اتاق، سقف، در صندوق، در موتور، در‌ها و ستون‌ها را در این مرجله جوش می‌زنند و بدنه خودرو آماده می‌شود.

سالن نقاشی

در این مرحله بدنه خودرو فرآیند‌های شست‌و‌شو، چربی‌زدایی و فسفاته‌کاری (برای جلوگیری از زنگ‌زدگی) را طی می‌کند و رنگ‌آمیزی می‌شود.

سالن تزئینات اتاق

پس از اتمام فرآیند رنگ‌آمیزی، بدنه خودرو به سالن تزئینات منتقل می‌شود. در این سالن قطعاتی همچون مجموعه داشبورد، صندلی‌ها، پانل‌های نمدی و پلاستیکی داخل اتاق، آینه‌ها، شیشه‌ها و چراغ‌ها و… نصب می‌شود. شاهین به دلیل مجهز بودن به آپشن‌های بیشتر، وقت بیشتری را در این مرحله صرف می‌کند.

سالن مونتاژ موتور و گیربکس

مجموعه‌هایی همچون موتور و گیربکس دارای پیچیدگی‌های خاصی هستند. به همین دلیل معمولا این مجموعه در کارخانجات دیگر تولید می‌شود. ولی تجهیزات جانبی مانند توربوشارژر‌ها و فیلتر‌ها و … در داخل کمپانی خودروسازی نصب می‌شود.

در این مرحله پیشرانه ۱٫۵ لیتری توربوی ۱۱۰ اسبی شاهین و گیربکس پنج سرعته دستی روی آن نصب می‌شوند.

سالن مونتاژ پایانی

در ابتدای این سالن، از یک سو، مجموعه موتور و گیربکس به محور‌ها متصل شده و زیربندی خودرو آماده می‌شود. از سوی دیگر بدنه تزئین شده به این سالن آورده می‌شود. سپس این دو مجموعه اصلی از طریق فنر‌ها و کمک فنر‌ها و سایر اتصالات به یکدیگر متصل می‌شوند.

در ایستگاه‌های کاری بعد نیز نصب و مونتاژ اتصالات جلوبندی و سیستم فرمان و لوله‌کشی‌های مدار ترمز و سایر قطعات زیربندی خودرو انجام می‌شود. در نهایت نیز چرخ‌ها نصب شده و درون باک و سایر مخزن‌ها، سوخت‌ها و انواع روغن‌ها ریخته می‌شود. در نهایت بعد از بازدید‌های لازم، خودرو را روشن و کنترل نهایی روی آن انجام می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: شاهین سایپا بدنه خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۲۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

آفتاب‌‌نیوز :

 اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

واردات ۸.۴ میلیارددلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال ۱۴۰۲ به‌میزان ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به‌لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.

وی در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیارد‌ها دلار به شرکت‌های مونتاژکار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است؛ با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل‌توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل‌توجهی توسط شرکت‌های مونتاژکار با توجه به تخصیص ارز ۳-۴ میلیارد دلاری به آنهاست.

همچنین دیگر نکته‌ای که برخی از کارشناسان مطرح می‌کنند این است؛ آیا این امکان وجود نداشت بخشی از ارز‌های تخصیص داده‌شده به شرکت‌های مونتاژکار صرف واردات خودرو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت‌ها تخصیص داده شده است، می‌توان تعداد قابل‌توجهی خودروی باکیفیت وارد کشور کرد که یقیناً می‌تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • رنگ بدنه خودرو با روش غوطه وری در استخر (فیلم)
  • گزارشی از سریال‌های در حال ساخت نمایش خانگی/ کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • قیمت محصولات سایپا شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ افزایش قیمت شاهین و کوییک در بازار
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • تعاملات سایپا با فولاد مبارکه در راستای افزایش ۱۰۰ درصدی تولید خودرو
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۶ اردیببهشت ۱۴۰۳
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۶ اردیببهشت ۱۴۰۳؛ تفاوت ۳۰ میلیونی قیمت پراید در کارخانه و بازار